← Terug

Saint Germain

Saint Germain, gelegen op 2 km van de rivier de Ardèche en op 20 km van de grot van Chauvet bij Vallon Pont d'Arc, is een dorp dat al van verre herkenbaar is aan zijn typische klokkentoren. 

Omgeven door wijngaarden en grenzend aan de rivier Auzon, kunt u toegang krijgen tot de visloop en misschien genieten van het zoete water op de plaats die bekend staat als La levée.

St Germain werd gesticht in de 12e eeuw. De kerk, waarvan de klokkentoren werd verwoest tijdens de opstand van Roure in 1670, werd herbouwd in 1850. In 1884, tijdens de verschrikkelijke cholera-epidemie, legden de inwoners van St Germain een gelofte af om een Mariabeeld op te richten op de top van de klokkentoren als het dorp gespaard zou blijven van de ziekte. Nu de gelofte is ingelost, domineert het Mariabeeld sinds 1893 het dorp.

De grote huizen van Coiron vulkanische steen en kalksteen zijn gebouwd in de 19e eeuw ten tijde van de sericultuur rond dit middeleeuwse centrum.

Saint Germain ligt ook aan de oude Romeinse weg die Alba met Alès verbond en er zijn twee overblijfselen uit deze periode te zien: de duizendjarige mijlpaal en de Romeinse brug.

ONZE GESCHIEDENIS

De in 1989 opgerichte camping Bardou wordt beheerd door Anne en Denis Boule en biedt diensten en accommodatie in de open lucht.

OVER ONS

VOLG ONS

Facebook
Instagram @camping_le_bardou

Copyright 2023 - Camping Le Bardou - Alle rechten voorbehouden

Realisatie BOULE MATHIAS 

Nous vous demandons votre permission d’utiliser des cookies sur ce site afin optimiser le site et de mieux vous servir.


Lire la politique de confidentialité.

NON merci
OK